Hoi nieuweling,

Wie beweert dat voetbal en homo’s als water en vuur zijn, zit volledig verkeerd. Dat bewijzen wij, de Pink Devils uit Mechelen, de enige homovoetbalploeg van België.

Dat wij meer dan ons mannetje kunnen staan, bewezen we al op Europese en internationale tornooien. Zo behaalden we in de zomer van 2007 zilver op de Outgames in het Canadese Montreal; ook op de Eurogames Barcelona behaalden we zilver (in 2008).  In 2019 waren we aanwezig op de Eurogames in Rome.


Pink Devils?  Wie?  Wat?

De Pink Devils zagen in 2001 het daglicht, een initiatief van Guido, die jarenlang competitie had gespeeld.  Enkelen van toen zijn er nu trouwens nog steeds bij.  Maar in de loop der jaren is er steeds vers en jong bloed bijgekomen, tot de ploeg die we nu zijn.

Vandaag zijn we met zo’n 20 spelers (Glenn, Stijn, Arsalan, William, Erik, Iwein, Ben, Lars, Dries, Ibrahime, Mordechai, Jeroen, Louis, Caspar, Bob, Tim, Enoch, Florin, Bert, Andy enzovoort).  De jongste spelers zijn studenten, de oudste is de 50 al gepasseerd.  De meesten zijn tussen de 20 en de 35 jaar oud.

Wij trainen op woensdagen van april tot september in het Vrijbroekpark te Mechelen. Wedstrijden worden het hele jaar door ingepland. En regelmatig, vooral ’s winters, spelen we in zaal. Stilaan komt nu onze focus op de volgende grote afspraak, de Eurogames in Nijmegen volgende zomer.

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *