De Pink Devils trapten hun voetbaljaar af in en tegen Mortsel Sint-Jozef. Twaalf spelers maakten de verplaatsing naar het voetbalveld. Bij het affluiten van de wedstrijd stond een zege van 1-2 voor de Pink Devils op het scorebord.

De eerste 10 min waren voor beide ploegen wat zoeken, zeker na een wat langere winterstop. Ook voor de thuisploeg was het geleden van half december. Het ging goed op en neer zonder dat er echt kansen voor een van beide teams waren. Toch was het de thuisploeg die na een snelle tegenaanval op voorsprong kwam. 2 min daarvoor had ze de Pink Devils al eens verwittigd, toen nog afgefloten voor buitenspel. Ook al viel de goal een beetje uit de lucht, het resultaat was wel een 1-0 op het bord.

Na een paar positiewissels en en goede aanval van ons stonden de bordjes weer gelijk. Omdat Ibi in de grote baklijn werd neergehaald en Jelte de daaropvolgende strafschop omzette in een goal, stonden we snel weer op gelijke hoogte: 1-1. Dat was het moment waarop wij als bezoekers de rest van de eerste helft voor onze rekening namen. De ene aanval en hoekschop volgde de andere snel op. Zelf kwamen we niet meer in de problemen. Ons tweede doelpunt viel dan ook niet uit de lucht. Vanuit de tweede lijn, anders gezegd met een afstandsschot, tekende Glenn voor de 1-2 voorsprong. Op zijn debuutwedstrijd onmiddellijk voor ons scoren, het zal aangenaam gevoeld hebben.

Vooral verdedigen

De ruststand (1-2 voor de Pink Devils) werd ook de eindstand. De tweede helft was van mindere kwaliteit, vooral voor ons. We moesten vooral verdedigen. We slaagden er nog wel in om de bal grotendeels in ons bezit te houden, maar de kansen of snelle aanvallen van de eerste helft waren veel minder aanwezig. Het was dan toch bibberen tot het einde, met nog een prachtig afstandsschot van de thuisploeg. Dankzij een prachtige redding van onze keeper Jacopo kwam geen gelijkmaker op het bord te staan.

Na twee keer 45 minuten voetballen en met slechts één vervanger stond bij het eindsignaal 1-2 voor de Pink Devils op het bord. De supporters van de thuisploeg waren in groten getale aanwezig, wat goed was voor een leuke sfeer. Na de wedstrijd kwam al snel de vraag voor een terugmatch bij ons in Mechelen. We breien er graag een vervolg aan. Het is tof het jaar zo goed te kunnen inzetten. Wat vorig jaar tot in mei duurde, hebben we nu na één speeldag al klaargespeeld: winnen.

Het was een goede wedstrijd en nog vele leuker om nog eens te winnen. Hopelijk zijn de andere Pink Devils die er zondag niet bij waren overtuigd. Ze krijgen een herkansing op zondag 18 februari in Wilrijk.

Categorieën: Uncategorized