De Pink Devils, de enige homovoetbalploeg van het land met Mechelen als uitvalsbasis, bestaan 20 jaar. De European Gay and Lesbian Sport Federation (EGLSF) heeft ons een ‘diploma’ gestuurd om ons geluk te wensen met die 20 jaar en ons te bedanken voor de jarenlang inzet voor de goede zaak.

Eigenlijk zagen de Pink Devils het levenslicht in 2000, in de aanloop naar de Gay Games in Sydney (Australië). Maar officieel is het dus 2001. Aan de basis lagen mensen als Guido DB, Koen N, en nog wat anderen. Onze eerste wedstrijd tegen een Antwerpse vrouwenploeg hebben we… verloren.

In die twintig jaar hebben de Pink Devils HEEL VEEL gereisd, om overal in te wereld te gaan sjotten: Montreal (Canada), Sydney (Australië), Parijs, Londen, Amsterdam, Utrecht, München, Kopenhagen, Stockholm, Keulen, Milaan, Rome, Boedapest en Barcelona. En mogelijk vergeet ik nog enkele bestemmingen.

De sportieve hoogtepunten. Zilver in Barcelona (verloren van Londen) en zilver in Montreal (verloren van Washington DC).

Hoeveel mensen hebben we in die twintig jaar over de vloer gehad: meer dan 100, en dat is een voorzichtige schatting, uit heel veel Europese landen en andere delen van de wereld. Het gros homo’s, maar ook enkele hetero’s en transgenders. Ook heel veel rassen, kleuren en talen.

Onze trainers de voorbije jaren (sorry als ik hier namen vergeet): Martin VB, Wim V, Alain VH en Andy H. Onze trekkers (ook hier sorry): Koen N, Joris A en Andy H.

Tsjechen

We hebben zelf ook meerdere toernooien georganiseerd. Denk aan de bende zatte Tsjechen in de oude Babbelkroeg naar aanleiding van het toernooi op De Nekker voor tien jaar Pink Devils. Die avond was berucht. Vraag maar eens aan mensen als Walter P, Carl P, Luc M…

We hebben tevens het voetballuik van de Europese Eurogames (Mechelen) en van de mondiale Outgames (Antwerpen) voor onze rekening genomen. In Antwerpen hebben we er in een paar uur tijd 700 Duvels, Krieks en nog aan Belgisch bier erdoor gejaagd tijdens een bierproefavond. ‘Man, you’re giving them away for free’, zei een Amerikaan me. Hij verwees naar de drie bieren voor amper 5 euro. In New York kost een Duvel alleen al meer dan 5 euro. Het resultaat? Een hoop dronken homo’s én lesbiennes.

Red & Blue is al jaren onze trouwe shirtsponsor. Waarvoor oneindig veel dank.

De Pink Devils voetballen niet alleen. Het beruchte De Mol-weekend zindert na jaren nog na. Of onze doortocht op de Gentse feesten, Ardennenweekends, het gesmaakte huwelijk van Bjorn en Dieter in Gent… Of de lunch in het samenzijn met François De Keersmaecker, de toenmalige voorzitter van de Belgische voetbalbond bij ons thuis.

Ook nog een woord van denk voor Red & Blue, dat al jaren onze shirtsponsor is. Heel veel outfits hebben we aan de gay danstempel te danken. Merci!!!

Carl P (21/6/2021)

Categorieën: Geen categorie