Een absoluut verdiende 2-0, de uitslag van de voetbalwedstrijd tussen de Pink Devils tegen en in Boom. Eigenlijk had het 4-0 kunnen zijn. De Devils stonden er en domineerden de wedstrijd van het begin tot het einde.

Staan vlnr: Ibrahim, Jente, Ben, Kevin, Caspar, Stevie, Stijn, Bert, Robin, Stijn en Dries. Zittend vlnr: Patrick, Andy, William en Jeroen. Enoch zat nog in de kleedkamer.

Vrijdag 17 mei, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (Idahot). Naar jaarlijkse traditie spelen de Pink Devils die dag een wedstrijd tegen een gemeenteploeg van Boom. Nog naar jaarlijkse gewoonte: een te winnen wisselbeker, veel volk (150 Bomenaren en supporters voor de Pink Devils, onder wie mensen van HLWM en GVM), gratis friet en gefrituurde snacks, een dj en drankbonnen voor de Pink Devils achteraf.

GVM’ers komen de Pink Devils aanmoedigen: trainer Björn, Jonathan en Ruben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was behoorlijk fris om te kijken, maar waarschijnlijk goed om te spelen. De staat van het veld had beter gekund. ‘We doen er geen kosten meer aan, want we gaan hier twee kunstgrasvelden aanleggen’, viel bij de gemeente Boom te horen. En het was allemaal heel erg officieel: drie scheidsen, een officiële aftrap door de Boomse schepen van Diversiteit. Fotografen… De Pink Devils mochten zich even hun Rode collega’s wanen.

Twee keer 45 minuten. De eerste helft had wat weg van de paar windmolens op de achtergrond: heel langzaam draaiend. Maar de Devils hadden wel een totaal veldoverwicht. 80 procent van de tijd werd op de kant van Boom gespeeld.

De tweede helft, en zeker de laatste 30 minuten, schoten de Pink Devils wakker. Boom had niet veel verhaal meer. Bij het affluiten van de wedstrijd stond 2-0 op het bord. De doelpunten waren het werk van Jente, onze jongste speler, en Enoch. De laatste was een perfect gezette lop waarop de keeper van Boom zich totaal verkeek.

Op paal

Eigenlijk had het 4- of 5-0 kunnen zijn. Want Dries plaatste een afstandsschop op de paal. Ook Jente en Enoch, de voorlinie, wisten een bal binnen het kader te trappen, maar de doelwachter van Boom stond in de weg.

De tweede helft werd wel ontsierd door een zware botsing tussen onze doelwachter (Kevin) en een aanvaller van Boom. De onnodig zware charge van de speler van Boom werd beloond met een gele kaart. Onze keeper hield er een gebroken sleutelbeen aan over (zat tot middernacht op spoed in Reet) en acht weken harnas.

Nog aanwezig op de wedstrijd: Nourdin, de eigenaar van de Red & Blue in Antwerpen en de sponsor van de Pink Devils. Nourdin heeft onlangs twee nieuwe outfits voor de Devils gefinancierd. Gisteren speelden ze in het zwart, met een paar witte biesjes. Nog eens bedankt Nourdin voor de volgehouden sponsoring van de Pink Devils, die de voorbije jaren zwaar vernieuwd en verjongd zijn.

De Pink Devils ontvingen de wisselbeker uit de handen van de Boomse schepen van Diversiteit.
Even praten voor de wedstrijd: William, Patrick en Ibrahim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De volgende grote afspraak zijn de Europese kampioenschappen in Rome midden juli. De Pink Devils trekken er met een volledige eigen ploeg naar toe. Ze zetten een bijna 20 jaar oude traditie voort die de Devils bracht in Sydney (Australië), Montréal (Canada), Londen, Parijs, Barcelona, Utrecht, Amsterdam, Keulen, München, Kopenhagen, Milaan…

Carl P (18/5/2019)

 

 

Categorieën: Geen categorie